Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

39: Anders Johnson

Entreprenörer både formar och speglar samhället de verkar i. I veckans avsnitt berättar författaren Anders Johnson om de succéer, misslyckanden och fascinerande människoöden som har bidragit till att forma dagens Sverige.

Vilka enskilda människor har betytt mest för Sverige genom sitt entreprenörskap? Vilka system får människor att bli bidragsentreprenörer i stället för vanliga företagare? Vem låg bakom det största företagsmisslyckandet i Sveriges historia, och när var det egentligen bäst att vara entreprenör i Sverige? (Ledtråd: Det var längesedan.)

I veckans avsnitt får Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn besök av Anders Johnson, författare till boken Besvärliga människor: Svenska entreprenörer under 400 år, för att prata om de ofta förbisedda människorna bakom framgångarna och välståndet.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean