Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

47: Bidragsmoral, våld, kvotering i militären och digitala bokbål

Smedjan lanserar begreppet bidragsmoral, våldet eskalerar bortom de utsatta områdena, Försvarsmakten lägger för mycket energi på att uppnå ”rätt” könsbalans, och det är inte rimligt att sortera ut kultur för att man misstänker att upphovsmannen har agerat klandervärt.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn vilka bidragsfuskare som är värre, borgerliga eller vänsterlutande. (Det är de borgerliga – ingen gillar en hycklare.)

Vi talar även om de senaste våldsdåden och vad det får för effekter på samhället när laglydiga medborgare har mer anledning att vara rädda än kriminella.

Försvarsmakten verkar fokusera alltmer på kön i förhållande till kompetens. Det är illa nog när bolagsstyrelser väljer, eller tvingas, prioritera ned kompetens, men när det gäller samhällsinstitutioner som när det kommer till kritan är livsavgörande är problemet långt mycket allvarligare.

Slutligen försöker vi förklara de digitala bokbål som på sistone lett till att artister som misstänks ha agerat klandervärt får sina verk raderade från digitala plattformar. Oavsett om de är resultatet av mediedrev, Metoo eller den samtida deplattformiseringskulturen, är den viktigaste lärdomen att den som vill vara säker på att ha tillgång till böcker, filmer och musik helt enkelt får sätta ihop ett privat bibliotek.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean