Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

48: Terror, moderatkollaps och klimatstrejk

Efter terrorattacken i Christchurch spelar alltför många terroristen i händerna. Om Moderaterna någonsin kommer att kunna återuppbygga sin trovärdighet är en öppen fråga, och dagens ungas obenägenhet att sätta sig upp mot auktoriteter är oroande.

I veckans avsnitt pratar Smedjans redaktörer om terrorattacken i Christchurch. Den rasistiska terrorattacken hade det uttalade målet att öka polariseringen, och i Sverige passar en vänsterpartist på att rikta anklagelser mot moderater för att ha möjliggjort terrorn.

Vi diskuterar även Moderaternas valanalys, som kommer fram till vad vi själva sagt i flera år: Decemberöverenskommelsen och flera av Moderaternas politiska utspel har varit politiska självmål. Frågan är bara om Moderaterna kommer att kunna återuppbygga den trovärdighet de under så lång tid har raserat.

Slutligen diskuterar vi den generation vars representanter förra veckan gav sig ut på Stockholms gator för att ”klimatstrejka”. Vad är det egentligen för människor som ber sina föräldrar om lov för att få skolka en dag, och vilken framtid står den liberala demokratin inför om de antiauktoritära impulserna i den yngre generationen är så svaga?

 

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean