Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

51: Reformlöften, trygghet och olympiskt slöseri

Timbro inleder en bevakning av regeringens och dess stödpartiers 73-punktsprogram, staten försöker och misslyckas med insatser mot den ökande otryggheten, och vinter-OS i Stockholm är en riktigt dålig idé.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn regeringens och dess stödpartiers 73-punktsprogram. Timbro har lanserat en reformbevakare, där den intresserade allmänheten i realtid kan följa hur det går med de reformer som har utlovats. Smedjan önskar stödpartierna all lycka till med att få regeringen att hålla sina löften.

Vi går igenom trygghetsfrågan och dess koppling till stadsplanering. Medan stadsdelsnämnden i Skarpnäck hoppas på att markera mot otrygghet och annat negativt genom att plantera ett kärleksträd i Kärrtorp, riskerar vi att på sikt få se en utveckling där stadskärnorna blir allt otryggare och medelklassen söker sig så långt ut den bara kan.

Slutligen går vi igenom varför det är en usel idé att Sverige ska vara värd för vinter-OS 2026. I princip är det ett dyrt och dumt försök att för hundrade gången lansera Sverige som en moralisk supermakt, något Sverige hittills har lyckats påfallande dåligt med.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean