Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

61: Grönt kött, kommunhusbonanza och artificiell gaydar

Det är hyckleri att sälja varor man inte står för, det byggs alldeles för många kommunhus, det är för mycket snack och för lite brottsbekämpning inom rättsväsendet och politiken, och det är inte bra att människor lärt artificiell intelligens känna igen homosexuella människor med ansiktsigenkänning.

I veckans avsnitt diskuterar Smedjans redaktörer Lars Anders och Blanche hamburgerkedjan Max nya målsättning: att sälja färre klassiska hamburgare i förhållande till så kallade ”gröna” burgare. Att behålla kött på menyn om man nu menar att det är så dåligt är hyckleri. Man kan inte både ha hamburgaren och äta den.

Sedan diskuterar vi den senaste tidens våg av grov brottslighet, den här gången med fokus på vad som konkret bör göras. Hur rycker man bäst undan mattan under fötterna på den organiserade brottsligheten? Låsa in dem, ta deras pengar eller bryta upp deras lojalitet genom att belöna tjallare?

Forskare har lärt artificiell intelligens att se på människors ansikten om de är heterosexuella eller homosexuella. Samtidigt hotas, fängslas och avrättas människor runt om i världen på grund av just den sexualitet man snart kan använda AI för att avslöja. Vad skulle kunna gå fel?

Slutligen analyserar vi den våg av kommunhusbyggen som sveper över landet. Tydligen är de befintliga byggnaderna för små. Smedjanpodden har en alternativ lösning: I stället för att bygga ut kommunhusen när administrationen blir för stor borde administrationen krympa när byggnaden blir för liten.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean