Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

84: Våld, Brexit och Iraks försvarsminister

Iraks försvarsminister är väldigt dålig för Sverigebilden, det ressentimentsdrivna våldet håller på att bli ett allt större problem, och vi har druckit öl med David Goodhart.

I veckans avsnitt talar Smedjans redaktörer Blanche och Lars Anders om Iraks försvarsminister och hur han påverkar Sverigebilden. Att han suttit på en ministerpost i Irak och samtidigt lyckats få bidrag från den svenska Försäkringskassan är bisarrt, men tyvärr inte särskilt konstigt.

Vi talar även om det ressentimentsdrivna våldet, en ny typ av våld som baserar sig på etniska, sociala och kulturella motsättningar och där förnedring är ett självändamål.

Slutligen har vi intervjuat David Goodhart, och delar med oss av några av hans insikter angående Brexit, mångfald och kulturkriget.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean