Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

89: Sista avsnittet med Lars Anders och Blanche

I Smedjanpoddens sista avsnitt för 2019 går vi igenom det gångna året och det gångna decenniet, och blickar tillbaka på våra tre år som redaktörer. Mycket har blivit sämre, men det finns även en och annan ljusglimt. Vi har hela listan!

Avsnitt 89 blir Smedjanpoddens sista avsnitt för året. Redaktörerna Blanche Sande och Lars Anders Johansson utvärderar 2019, ett år som präglats av lag- och ordningsfrågor och partipolitiska omvälvningar. Socialdemokraterna verkar ha förlorat sin position som Sveriges största parti, men kan tack vare alla sina stödpartier än så länge behålla sin maktställning.

Vi utvärderar även 2010-talet: terrorvågen, invandringsdebatten, den sociala ingenjörskonstens återkomst, identitetspolitikens beklagliga succé, det nya medielandskapet och de nya politiska skiljelinjerna.

Slutligen blickar vi tillbaka över nästan tre år med Smedjan, och nästan två år med Smedjanpodden. Äganderätten och den individuella autonomin inskränks alltmer, förvaltningen krisar och meritokratin är på tillbakagång, men det går även att hitta ljusglimtar.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean