Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Reformakademin

Nu startar vi Reformakademin, en ny utbildning med inriktning mot ekonomiska reformer.

Under tre helgträffar under våren (preliminärt 10–11 februari, 10–11 mars och 14–15 april) kommer deltagarna att få lära sig om både praktisk ekonomisk politik och nationalekonomisk forskning som är relevant för den ekonomisk-politiska debatten. Bland de ämnen som kommer att behandlas finns skattesystemet, kommunernas ekonomi, handelsfrågor och entreprenörskap.

Jacob Lundberg är rektor för Reformakademin

Rektor för Reformakademin är vår chefsekonom Jacob Lundberg, doktor i nationalekonomi, men många av föreläsarna är externa.

Målgruppen är unga personer med en marknadsliberal värdegrund och viss förkunskap inom nationalekonomi, juridik eller liknande område. Personer som är aktiva i politiska ungdoms- och studentförbund prioriteras. Utbildningen passar även den som gått någon av Timbros andra utbildningar, till exempel Stureakademin, och som vill fördjupa sig inom ekonomiska frågor. Reformakademin är ett sätt för Timbro att komma i kontakt med potentiella rapportförfattare och skribenter.

Utbildningen kostar 500 kronor. Deltagare som bor utanför Mälardalen får bidrag till rese- och logikostnader. Vi bjuder även på vissa måltider. Deltagarna förväntas kunna lägga ner några timmar på förberedelser inför varje utbildningshelg och utbildningen avslutas med en kortare skrivuppgift.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 1 januari och vi har som målsättning att ge besked om antagning inom en vecka efter det. Vid frågor om utbildningen, kontakta Jacob Lundberg på jacob.lundberg@timbro.se.

  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
    Tillåtna format: pdf, doc, docx