Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Reformakademin

Vill du vara med och forma framtidens ekonomiska politik i Sverige? Då är Reformakademin något för dig. Ansökan för våren 2019 stängde den 9 december 2018.

Reformakademin är Timbros spetsutbildning för dig som vill forma framtidens ekonomiska politik. Som deltagare får du lära dig både praktisk ekonomisk politik och nationalekonomisk forskning som är relevant för den ekonomisk-politiska debatten. Bland de ämnen som behandlas finns skattesystemet, bostadsmarknaden, transportpolitik, handelsfrågor och entreprenörskap. Bland förra årets föreläsare märks välfärdsforskaren Andreas Bergh, statsvetaren Nils Karlson och nationalekonomerna Magnus Henrekson och Susanne Ackum. Här kan du läsa vad några av förra årets reformakademister tyckte om utbildningen.

Reformakademin vänder sig till unga personer med en marknadsliberal värdegrund och viss förkunskap inom nationalekonomi, juridik eller liknande område. Utbildningen passar även dig som gått någon av våra andra utbildningar, till exempel Stureakademin, och som vill fördjupa dig inom ekonomiska frågor. Personer som är aktiva i de politiska ungdoms- och studentförbunden prioriteras i urvalet. För Timbro är Reformakademin ett sätt att komma i kontakt med potentiella rapportförfattare och skribenter.

Våren 2019 genomförs Reformakademin för andra året i rad. Utbildningen består av fem föreläsningshelger i Stockholm samt en avslutande resa. Deltagarna förväntas kunna lägga ner några timmar på förberedelser inför varje helgträff. Utbildningen avslutas med en skrivuppgift.

Datumen för helgträffarna är 12–13 januari, 9–10 februari, 9–10 mars, 13–14 april och 11–12 maj. Deltagarna förväntas närvara på varje helgträff. Ett frånvarotillfälle, med giltig orsak, är godtagbart men inte mer än så.

Kostnaden för utbildningen är 500 kronor. Då ingår vissa måltider. Bor du utanför Stockholm/Uppsala ges bidrag till rese- och boendekostnader.

Jacob Lundberg, chefsekonom på Timbro och doktor i nationalekonomi, och Emanuel Örtengren, projektledare, är ansvariga för Reformakademin.

Den 9 december är sista ansökningsdag till vårens utbildning. Samtliga sökande kommer att få svar före jul.

Sök Reformakademin