Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sommarsmedjan

Har du en opinionsbildande idé som du vill förverkliga? Varje sommar ger vi ett antal drivna och kreativa unga personer möjlighet att arbeta på Timbro med målet att ta fram och lansera en opinionsbildande rapport i eget namn. Vi bistår med löpande handledning och lansering – du får en chans att etablera dig i debatten.

Timbros populära program Sommarsmedjan ger varje sommar unga, lovande skribenter chansen att utveckla, färdigställa och lansera en opinionsbildande rapport i eget namn. Sommarsmedjan genomfördes första gången 2009 och många av de över 30 personer som genomgått programmet arbetar idag inom politiken, media eller inom kommunikationsbranschen.

Sommarsmedjan vänder sig till personer i åldrarna 20–30 år, som har en frihetlig grundinställning, en god förmåga att formulera sig väl i skrift samt ett öga för intressanta samhällsfrågor och perspektiv. Du som söker har till exempel en utbildningsbakgrund inom journalistik, statsvetenskap, juridik eller ekonomi. Du som medverkar i Sommarsmedjan anställs för två månader, att fördela under sommaren enligt överenskommelse.