Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sommarsmedjan

Har du en opinionsbildande idé som du vill förverkliga eller vill du utvecklas som opinionsskribent? Varje sommar ger vi ett antal drivna och kreativa unga personer möjlighet att arbeta på Timbro med att ta fram och lansera en opinionsbildande rapport eller som skribent på vårt magasin Smedjan.

Timbros populära program Sommarsmedjan ger varje sommar unga, lovande skribenter utveckla sina färdigheter inom politik och opinionsbildning genom att arbeta med skrivande och policyutveckling.

Många sommarsmeder arbetar med att skriva en rapport i eget namn. Inom ramen för Sommarsmedjan söker vi också vikarier till vårt magasin Smedjan. Här får du får möjlighet att utveckla din förmåga att skriva längre opinionsbildande texter som essäer och reportage. Är du intresserad av grävande journalistik finns också särskild möjlighet att få vägledning inom detta.

Sommarsmedjan genomfördes första gången 2009 och många av de över 30 personer som genomgått programmet arbetar idag inom politiken, media eller inom kommunikationsbranschen.

Sommarsmedjan vänder sig till personer i åldrarna 20–30 år, som har en frihetlig grundinställning, en god förmåga att formulera sig väl i skrift samt ett öga för intressanta samhällsfrågor och perspektiv. Du som söker har till exempel en utbildningsbakgrund inom journalistik, statsvetenskap, juridik eller ekonomi. Du som medverkar i Sommarsmedjan anställs för två månader, att fördela under sommaren enligt överenskommelse.

Ansökan till Sommarsmedjan 2023 har inte öppnat än. Watch this space!