Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sommarsmedjan

Har du en opinionsbildande idé som du vill förverkliga eller vill du utvecklas som opinionsskribent? Varje sommar ger vi ett antal drivna och kreativa unga personer möjlighet att arbeta på Timbro med att ta fram och lansera en opinionsbildande rapport eller som skribent på vårt magasin Smedjan.

Sommarsmedjan ger lovande skribenter möjlighet att arbeta med påverkan och policyutveckling under sommarmånaderna. Du som blir antagen till Sommarsmedjan anställs av Timbro under två månader och blir coachad av en handledare till ett opinionsbildande arbete du själv väljer, och där jobbet fördelas under sommarens veckor enligt individuell överenskommelse.

Sommarsmedjan vänder sig till dig i åldern 20–35 år, som har en frihetlig grundinställning, en god förmåga att formulera dig i skrift samt ett öga för intressanta samhällsfrågor och perspektiv. Du som söker har till exempel en utbildningsbakgrund inom juridik, ekonomi, journalistik eller statsvetenskap.

Ansökan till Sommarsmedjan 2023 har öppnat. Sista ansökan är 31 mars. Ansök här.