Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sommar på Timbro

Har du en opinionsbildande idé som du vill förverkliga eller vill du utvecklas som opinionsskribent? Varje sommar ger vi ett antal drivna och kreativa unga personer möjlighet att arbeta på Timbro med att ta fram och lansera en opinionsbildande rapport eller som ledarskribent på vårt magasin Smedjan.

Sök sommarvikariat som ledarskribent på Smedjan!

Smedjan är Sveriges ledande borgerliga idétidskrift och ges ut av tankesmedjan Timbro. Genom opinionsjournalistik på marknadsliberal grund och genom att dagligen publicera relevanta och kvalitativa inlägg vill vi långsiktigt bidra till att stärka marknadsekonomins ställning i svensk samhällsdebatt och därmed göra det politiskt möjligas rum större.

Under 2024 har Timbro staden, och dess livsluft i form av ekonomisk, kulturell och social frihet, som tema. Vi ska undersöka alla aspekter, ställa alla frågor och ge spännande svar.

Till sommaren söker vi fyra unga talanger till redaktionen.

Som en del av sommarredaktionen kommer du att tillsammans med en senior redaktör under sex veckors tid stå för innehållet på Smedjan. Det innebär att du på daglig basis förväntas bidra med egna texter i aktuella ämnen. Du bearbetar även andra skribenters texter och tar ett aktivt ansvar för spridningen av Smedjans texter i sociala medier. Redaktörer under sommaren är Svend Dahl, Joakim Broman och PM Nilsson.

Vi tror att du som söker är i början av din karriär som borgerlig opinionsbildare, och i framtiden kan tänka dig att arbeta som ledarskribent eller motsvarande. Du har skrivvana från studenttidning eller motsvarande. Kanske har du även gått Svenska Nyhetsbyråns skribentskola eller Liberala Nyhetsbyråns skrivarakademi.

Sommarredaktionen omfattar perioden 17 juni till 9 augusti med två block, 17 juni till 26 juli (sex veckor) och 1 juli till 9 augusti (sex veckor). Arbetet sker på plats i Timbros lokaler i centrala Stockholm och du blir anställd av Timbro under sex veckor.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Smedjans chefredaktör Svend Dahl på svend.dahl@timbro.se. Ansök senast 22 mars.

Sök sommarvikariat som rapportförfattare på Timbro!

Timbro är Sveriges ledande marknadsliberala tankesmedja. Varje sommar ger vi lovande studenter och unga professionella möjlighet att arbeta med påverkan och policyutveckling. Du som blir antagen till Sommarsmedjan anställs av Timbro under två månader och blir coachad av en handledare till ett opinionsbildande arbete som ska mynna ut i en sommarrapport.

Sommarsmedjan vänder sig till dig i åldern 20–35 år, som har en frihetlig grundinställning, en god förmåga att formulera dig i skrift samt ett öga för intressanta samhällsfrågor och perspektiv. Du som söker har till exempel en utbildningsbakgrund inom juridik, ekonomi, journalistik eller statsvetenskap.

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Timbros chefsekonom Fredrik Kopsch på fredrik.kopsch@timbro.se. Ansök senast 22 mars.