Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Frihetens grundvalar

FA Hayek kom 1961 ut med sitt epokgörande verk The Constitution of Liberty i USA och Storbritannien. Sedan dess har boken, som publiceras i ständigt nya översättningar och upplagor, kommit att bli ett av de centrala verken i vår tids idédebatt.

250 kr

Slut i lager

Hayek analy­serar frihetsbegreppets framväxt och innebörd och fastslår vilka samhällsinstitutioner som är förenliga med bevarad frihet. Han granskar det västerländska samhället ur två aspekter: vilket utrymme finns för enskild frihet, och hur bör samhällsinstitutionerna förändras för att öka den mänskliga friheten? Frihetens grundvalar kom i Sverige ut första gången 1983.

Denna upplaga innehåller ett nyligen uppdaterat förord av Johan Hakelius.

Om Friedrich Hayek

Friedrich Hayek (1899-1992) var en av 1900-talets intellektuella giganter. Han föddes i Österrike och hade doktorsexamen från Wien i både juridik och statsvetenskap. Men det var som en av de ledande ekonomerna i den österrikiska skolan, och som ett av liberalismens största namn, han vann berömmelse. Hayek var verksam bl a vid London School of Economics, och universiteten i Chicago och Freiburg. 1974 tilldelades han Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne.

Du gillar kanske också…