Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Frihetens grundvalar

Friedrich Hayek

Inbunden

Antal sidor: 936

ISBN: 9789175669953

Frihetens grundvalar

FA Hayek kom 1961 ut med sitt epokgörande verk The constitution of Liberty i USA och Storbritannien. Sedan dess har boken, som publiceras i ständigt nya översättningar och upplagor, kommit att bli ett av de centrala verken i vår tids idédebatt.

250 kr

Hayek analy­serar frihetsbegreppets framväxt och innebörd och fastslår vilka samhällsinstitutioner som är förenliga med bevarad frihet. Han granskar det västerländska samhället ur två aspekter: vilket utrymme finns för enskild frihet, och hur bör samhällsinstitutionerna förändras för att öka den mänskliga friheten? Frihetens grundvalar kom i Sverige ut första gången 1983.

Denna upplaga innehåller ett nyligen uppdaterat förord av Johan Hakelius.

Om Friedrich Hayek

Friedrich Hayek (1899-1992) var en av 1900-talets intellektuella giganter. Han föddes i Österrike och hade doktorsexamen från Wien i både juridik och statsvetenskap. Men det var som en av de ledande ekonomerna i den österrikiska skolan, och som ett av liberalismens största namn, han vann berömmelse. Hayek var verksam bl a vid London School of Economics, och universiteten i Chicago och Freiburg. 1974 tilldelades han Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne.