Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Kriget mot skönheten : Ett reportage om förfulningen av Sverige

 

Nominerad till Stora fackbokspriset 2020.

 

185 kr

1960-talets rivningsvåg av de svenska stadskärnorna är ett mörkt kapitel i vår moderna historia. De flesta har idag svårt att förstå hur breda politiska majoriteter kunde driva på förstörelsen av vackra och kulturhistoriskt värdefulla miljöer.
Men förfulningen av Sverige är inte ett avslutat kapitel. Kriget mot skönheten är en reportagebok om den fortsatta förstörelsen av svenska stads- och landsbygdsmiljöer, om skövlade skogar och om en förfallen landsbygd.

Fredrik Kullberg har rest till Kristianstad, Botkyrka, Skellefteå, Göteborg, Sundsvall, Eskilstuna, Sollefteå, Umeå och många andra platser i landet. Han har intervjuat de som fattat besluten om nya resecentrum, gallerior, logistikparker och vindkraftsverk och de som berörs av dem. Resultatet är en angelägen berättelse om kampen mellan hårda och mjuka värden – om människorna som såg framtiden och människorna de lämnade bakom sig.

“Ambitiöst och spännande”
SvD