Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Sverige i Nato

Är Sverige tryggast i eller utanför Nato? Länge ansågs ett svenskt Nato-medlemskap vara otänkbart. Men de senaste åren har opinionen svängt och hälften av riksdagspartierna förespråkar nu medlemskap.

139 kr

Slut i lager

Sten Tolgfors har följt Sveriges säkerhetspolitiska förändring på nära håll i snart tre decennier, från ungdomspolitikens önskan om frihet för Estland, Lettland och Litauen till statsrådsårens Natotoppmöten.

Sverige i Nato visar han vad ett fullvärdigt medlemskap skulle innebära för Sverige och varför det vore den bästa garanten för ökad säkerhet, både i Sverige och i Östersjöområdet.

Förord av Stefan Wallin, Finlands försvarsminister 2011-2012.

Sten Tolgfors var Sveriges försvarsminister mellan 2007-12 och handelsminister 2006-2007.

“Sverige och Finland hör, liksom våra tre andra nordiska vänner, hemma i den säkerhetspolitiska värdegemenskap, Nato, där vi bäst tryggar våra egna och gemensamma intressen. Sveriges sak är Finlands. Finlands sak är Sveriges. Våran sak är vår.”

Stefan Wallin Finlands försvarsminister 2011-2012.

“Detta är en unik bok. Kombinationen av personliga upplevelser från Nato-toppmöten och djupa insikter i den svenska Nato-debatten gör att Sten Tolgfors med större tyngd än andra kan hävda att Sverige redan är med i Nato; endast medlemskapet saknas. Hans välskrivna plädering för det senare är angelägen läsning i vår allt farligare värld.”

Mike Winnerstig, fil dr, amerikansk säkerhetspolitik.