Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Det oväntade glädjebeskedet: Familjen Ahmadi får tillfälligt arbetstillstånd

Ikväll kom ett oväntat men mycket glädjande besked: familjen Ahmadi, som Timbro startade en insamling för tidigare i veckan, får stanna i Sverige i ytterligare två år med ett tillfälligt arbetstillstånd, med chans att söka permanent senare. Det meddelas på en presskonferens i Uppsala.

Familjen Ahmadi får tillfälligt arbetstillstånd.

– Jag är oerhört glad och tacksam över svenska folket som inte lämnade oss ensamma i våra svåra dagar, säger Shahla Ahmadi till Timbro ikväll.

– Jag vill speciellt tacka riksdagsledamot Agneta Gille från Socialdemokraterna som var med oss hela tiden.

Shahla Ahmadi meddelar också att hon personligen känner ytterligare en familj som är i samma situation.

Familjen har tidigare i veckan meddelat att de kommer att ge pengarna vidare till andra behövande i liknande situation. Mot den bakgrunden har Timbro beslutat att låta insamlingen löpa vidare tiden ut. Den avslutas på måndag, den dag då familjen formellt skulle ha behövt lämna Sverige.

– Jag är väldigt glad för familjens skull och för att Migrationsverket har tagit sitt förnuft till fånga. Som Shahlas egen berättelse vittnar om finns det fler som är i liknande situation. Vi kommer fortsätta att opinionsbilda för ett förändrat regelverk så att inte fler familjer drabbas, säger Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro.

Kampanjen #upprättelsen har hitintills inbringat 118 000 kronor och över 600 personer har gett sitt stöd. Den film som sammanfattar familjens situation har setts av över 130 000 personer på Facebook under tre dagar.

För mer information, gå till www.upprättelsen.se. Där finns också pressbilder och ytterligare material.