Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Arbetsmarknad

Sveriges utanförskap växer och var femte utrikesfödd står utanför arbetsmarknaden. Samtidigt saknar var femte person gymnasieutbildning. De här personerna behöver kunna ta ett enklare jobb. Men det går inte i dag, för Sverige har bland världens högsta ingångslöner. Samtidigt står näringslivet inför ett skifte där alltfler plattformsföretag växer sig stora och antalet egenföretagare ökar. Inom området arbetsmarknad arbetar vi för ett mer dynamiskt näringsliv och en mer inkluderande arbetsmarknad.

Siri Steijer

Programansvarig Arbetsmarknad

Siri Steijer är programansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Timbro.

Visa alla (28) Briefing papers (2) Nyheter (5) Rapporter (21)
Laddar...

Makteliten är LO själv

Under morgonen diskuterade vår Siri Steijer med LO Sverige i Aftonbladet Morgon om deras fokus på ojämlikhet mellan ett fåtal VD:ar och industriarbetare.

#Ingångslöner

Vi stödjer familjen Ahmadi

Tillsammans med ungdomsförbund och studentorganisationer startar Timbro en insamling till familjen Ahmadi som precis har blivit utvisad från Sverige. Målet: att ersätta dem för statens kontraktsbrott.

Systemet framför allt

Denna studie visar hur den svenska konflikträttens utformning inskränker föreningsfriheten. Sammanställda data från Medlingsinstitutet visar att företag som utsätts för stridsåtgärder, eller hot om stridsåtgärder, tvingas välja mellan att underteckna…

1 2 3 6