Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Hon tar över arbetsmarknadsfrågorna

Siri Steijer blir ny programansvarig för arbetsmarknadsfrågor på Timbro. Siri är utbildad journalist och kommer senast från en tjänst som pressekreterare på Företagarna. Hon har tidigare arbetat i Statsrådsberedningen och som ledarskribent på Svenska Dagbladet.

Siri Steijer blir ny programansvarig för arbetsmarknadsfrågor.

– Timbro har ett viktigt uppdrag i arbetet för ett friare samhälle. Att få möjligheten att opinionsbilda i något så angeläget som arbetsmarknadsfrågor är fantastiskt, säger Siri.

– Digitalisering och globalisering förändrar arbetsmarknaden och vi vill bidra med konstruktiva förslag. Där är Siris kombination av opinionsbildning och praktisk erfarenhet om företagens vardag oerhört värdefull, säger Karin Svanborg-Sjövall.

Integration blir ett fokusområde, liksom synen på företag och företagande.

– Sambandet mellan ett bra företagsklimat och jobb måste bli tydligare, men det är också viktigt att lyfta fram andra perspektiv, säger Siri.

– Vi har i dag ett stort problem med fackförbund som driver på utanförskapet i Sverige och sätter småföretag i blockad för att de inte vill teckna förlegade kollektivavtal. Mitt jobb är att göra balansen mer rättvis.

Ladda hem en pressbild på Siri Steijer här.

Kontakt

Karin Svanborg-Sjövall
Telefon: 072 517 00 77
E-post: karin.svanborg.sjovall@timbro.se

Twitter: @KarinSjva

Siri Steijer
Telefon: 073 630 89 22
E-post: siri.steijer@timbro.se
Twitter: @siristeijer