Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Ekonomi

Timbro lanserar podden Ekonomerna

Podden behandlar ämnen som fattigpensionärer, gängskjutningar och lyckoforskning. Värdar är Timbros chefsekonom Jacob Lundberg och doktoranden John Norell, som också knyts till Timbro som fellow.

I dag lanserar Timbro podden Ekonomerna. Podden, som släpps varje torsdag, syftar till att förklara olika ämnen och samhällsfrågor på ett lättillgängligt sätt.

Värdar för podden är John Norell och Jacob Lundberg. John Norell är doktorand i nationalekonomi vid Stockholms universitet och tidigare ordförande för Fria Moderata Studentförbundet. John Norell knyts också till Timbro som fellow och kommer att arbeta med andra projekt vid sidan av podden. Jacob Lundberg är chefsekonom på Timbro och har en doktorsexamen i nationalekonomi.

Det första avsnittet handlar om fattigpensionärerna. Vilka är de och har de blivit fler eller färre? Och vilken fakta är obekväm för SD? Kommande avsnitt kommer att avhandla såväl klassiska nationalekonomiska ämnen som inflation och skatter som modecykler, narkotikapolitik och blodgivning.

Lyssna på podden på Spotify eller Podbean.