Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Ideologi

Karin Pihl får Sture Eskilssons stipendium

Karin Pihl är 2016 års mottagare av Sture Eskilsson-stipendiet för sitt nytänkande arbete för frihetliga idéer. Mottagaren belönas med en resa till USA.

– Det känns kul att få det här stipendiet. Min drivkraft är att visa att det finns ett alternativ till den uppskruvade samhällsandan som både vänstern och borgarna har fastnat i. Jag vill att Sverige blir lite mer som Danmark, fast utan islamofobin, säger Karin Pihl.

Sture Eskilssons stipendium går till personer som har gått Timbros utbildning Stureakademin och i en frihetlig anda verkat för att bilda nätverk över parti- och organisationsgränser. Som samhällskommenterande och opinionsbildande skribent har Karin Pihl bland annat skrivit för Liberala Nyhetsbyrån, Expressen, Göteborgs-Posten, Upsala Nya Tidning och Liberal Debatt och driver nu senast en humorpodd i Sveriges Radios P3.

– Karin Pihl kombinerar teoretiskt välgrundad argumentation med ett enkelt språk och rör sig ledigt mellan ämnesområden. Genom sina olika satirprojekt har hon verkat för de värden som Sture Eskilssons stipendium syftar till att främja: frihetliga idéer över parti- och organisationsgränser.

Om pristagaren
Karin Pihl har en bakgrund i Liberala ungdomsförbundet, en examen i filosofi från Uppsala universitet och arbetar som ledarskribent på Liberala Nyhetsbyrån.

Om Sture Eskilssons stipendium
Sture Eskilssons stipendium instiftades av Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro i samband med Sture Eskilssons 80-årsdag 2010. Stipendiet tilldelas årligen en person som går eller har gått Stureakademin, och som verkat för att skapa eller främja nätverk över parti- och organisationsgränser. Personen ska verka i Sture Eskilssons anda för fri företagsamhet, marknadsekonomi och ett öppet samhälle. Priset består av ett resestipendium till USA. Tidigare pristagare är Alice Teodorescu (2010), Fredrik Kärrholm (2011), Mathias Sundin (2012), Gabriel Ehrling (2013), Alen Musaefendic (2014) och Hanna Marie Björklund (2015).

Kontakt
För mer information om Sture Eskilssons stipendium eller årets mottagare, kontakta: Adam Cwejman, 0702-48 46 48, adam.cwejman@timbro.se.