Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Årets PJ-pris går till Sanna Rayman

Sanna Rayman, journalist och ledarskribent på Svenska Dagbladet sedan 2008, har tilldelats PJ-priset 2015.

Sanna Rayman

– Det är väldigt roligt att få dela ut årets pris till Sanna Rayman, som har försett sin läsekrets med så mycket tankeväckande, engagerande och underhållande läsning i sin gärning som ledarskribent, säger PJ Anders Linder.

PJ-priset instiftades av Stiftelsen Fritt Näringsliv i samband med PJ Anders Linders 50-årsdag 2012. Priset delas ut i form av ett stipendium till personer som har gjort betydelsefulla insatser i samhällsdebatten. Det första priset delades ut 2013 och det sista kommer att delas ut 2017. Prissumman är 30 000 kr.

– Jag har den största respekt för PJ Anders Linder och ser honom som en viktig röst i opinionsbildningen och en betydelsefull förebild. Redan att anställas av PJ för sju år sedan var en ära, men det är än mer hedrande att få hans pris nu. Bättre kvitto på sin skribentgärning kan man inte önska sig, säger Sanna Rayman.

Årets prismotivering lyder: “Sanna Rayman har med stor självständighet i ämnesval och infallsvinklar lämnat betydelsefulla bidrag till det offentliga samtalet. I hennes opinionsbildande journalistik förenas lyhördhet och empati med barsk realism på ett ovanligt och lyckat sätt. Hon skriver med fin blick för både enskilda människors öden och vad som får samhället i stort att hålla ihop och fungera, och hon gör det med värme och formuleringsglädje.”

– Jag vill å Stiftelsens vägnar gratulera Sanna Rayman till priset och jag kommer personligen att sakna henne på Svenska Dagbladets ledarsida där hon stått för kreativitet och spets, säger Karin Svanborg-Sjövall, vd för Stiftelsen Fritt Näringsliv.

Om pristagaren

Sanna Rayman har tills nyligen varit ledarskribent på obundet moderata Svenska Dagbladet 2008-2015 och tillträder snart en tjänst som debattredaktör på Dagens Samhälle. Hon har tidigare skrivit på Dagens Nyheters och Södermanlands Nyheters oberoende liberala respektive centerpartistiska ledarsidor och Skånska Dagbladet

Kontakt

Sanna Rayman
E-post: sannarayman@gmail.com
Telefon: 0709-49 33 09
Twitter: @sannarayman

PJ Anders Linder
E-post: pj.anders.linder@axess.se
Telefon 08-788 50 52
Twitter: @pjaxess