Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Fyra personer uttagna: de blir sommarsmeder hos Timbro 2017

Varje sommar tas unga begåvningar ut för att under 6 veckor få arbeta fram en egen rapport på Timbro. Nu är det klart vilka som får möjligheten att arbeta på tankesmedjan i sommar. De fyra deltagarna är Filip Wiljander, Thea Andersson, Gustaf Palmér och Caspian Rehbinder.

– Förra året citerades sommarsmedernas rapporter flitigt, inte minst i riksdagsmotioner. Vi förväntar oss minst lika mycket genomslag i år, säger Isak Kupersmidt, som leder projektet tillsammans med Gustav Karreskog, båda doktorander i nationalekonomi på Handelshögskolan.

Ansökan, som är öppen, löpte mellan januari och mars, där de sökande bland annat fick beskriva sina rapportidéer.

– Vi hade över 30 mycket kvalificerade sökande, men har valt ut dem som vi kände har störst potential och driv för att förändra Sverige, säger Gustav Karreskog.

Filip Wiljander studerar masterprogrammet i statsvetenskap på Stockholms universitet. Han sitter i MUF:s förbundsstyrelse där han ansvarar för politiska kampanjer och är ledamot i Nackas kommunfullmäktige.

Thea Andersson är nationalekonom och förbundssekreterare för Liberala ungdomsförbundet. Hon har ett stort engagemang mot förmynderi och människor som vill bestämma över andra.

Gustaf Palmér är masterstudent i Uppsala där han läser ett forskningsförberedande och tvärvetenskapligt program i Social analys av organisation och ekonomi. Han har ett stort intresse för delningsekonomi vilket han också skriver sin magisteruppsats om.

Caspian Rehbinder är vice ordförande i Centerstudenter och har tidigare arbetat som politiskt sakkunnig med fokus på migrations-, integrations- och bostadsfrågor i riksdagen. Han är statsvetare i grunden och har lång erfarenhet av policyarbete.

För mer information, kontakta:

Karin Svanborg-Sjövall, vd, Timbro
Telefon: 072 517 00 77
E-post: karin.svanborg.sjovall@timbro.se
Twitter: @KarinSjva

Isak Kupersmidt, ansvarig för Sommarsmedjan
Telefon: 073 674 65 61
E-post: isak.kupersmidt@timbro.se
Twitter: @IsakKupersmidt