Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Rapport
Allmänt

Miljöpartiet – Pekpinnar, vänstervridning och verklighetsflykt

Miljöpartiet är raketen i den tidiga valrörelsen. Det är lätt som väljare att bli förförd och förledd av Miljöpartiets retorik och politiska förslag, tills man börjar funderar på de faktiska konsekvenserna om förslagen genomfördes. Genom att betrakta Miljöpartiets förslag tillsammans och i ett större sammanhang framträder bilden av ett parti som vill bestämma i din och min vardag, som vill införa mer offentliga monopol och som ofta rör sig väldigt långt ifrån vanliga människors verklighet.

Ladda ner (PDF) 367,5 KB

Sidor: 41

ISBN: 9175667713

Johan Folin och Andreas Vall har skrivit en rapport som granskar Miljöpartiets politik, ”Miljöpartiet – pekpinnar, vänstervridning och verklighetsflykt”. Denna rapport redovisar ett antal förslag som MP lagt på nationell nivå och i våra storstäder. Sammantaget blir bilden tydlig: Miljöpartiet är ett parti som representerar ett systemskifte i svensk politik, ett systemskifte i allt annat än liberal eller borgerlig riktning.