Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Möt våra sommarsmeder

Varje sommar tas unga begåvningar ut för att under sommaren arbeta fram en rapport på Timbro. Nu är det klart vilka som får möjligheten att arbeta med Sommarsmedjan 2018. Deltagarna är Louise Stenberg, Sten Storgärds och Ellen Gustafsson.

Från vänster: Ellen Gustafsson, Caspian Rehbinder, Louise Stenberg och Sten Storgärds.

– Vi har haft många sökande med stor kompetens och vassa idéer på ämnen att skriva om, säger Caspian Rehbinder, som är rektor för Sommarsmedjan 2018.

– De tre personer vi valt ut har stor potential att påverka Sverige i en friare riktning, med sin kunskap och sin ideologiska kompass. Det här kommer att bli strålande.

Louise Stenberg

Louise Stenberg läser till civilingenjör i industriell ekonomi med inriktning datalogi vid KTH. Louise har erfarenhet från Moderaterna och Svenskt Näringsliv, gillar datasäkerhet och ogillar förmynderi. Hon kommer att skriva sin rapport om integritet och övervakning.

Sten Storgärds

Sten Storgärds är juriststudent vid Uppsala universitet som fördjupar sig i konstitutionell rätt. Sten kämpar för att försvara rättsstaten och demokratin, både politiskt som viceordförande för Fria Moderata Studentförbundet och praktiskt som deltidssoldat. Han kommer i sommar att skriva om grundlagsskydd och införandet av en svensk författningsdomstol.

Ellen Gustafsson

Ellen Gustafsson läser masterprogrammet i nationalekonomi vid Köpenhamns universitet och har under våren gått Reformakademin för Timbro. Ellen har ett stort intresse för internationell politik och ekonomi, och hennes rapport kommer att handla om om ineffektiva miljösatsningar och hur en bättre miljöpolitik kan se ut.

För mer information, kontakta:
Caspian Rehbinder, rektor för Sommarsmedjan
Telefon: 073 646 05 27
E-post: caspian.rehbinder@timbro.se
Twitter: @crehbinder