Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

PM Nilsson ny VD på Timbro

PM Nilsson tillträder tjänsten som vd på Timbro.

– PM Nilsson är sedan länge en av Sveriges främsta opinionsbildare för liberalismens idéer, marknadsekonomi, fri företagsamhet och ett öppet samhälle. Just det som är Timbros huvuduppdrag. Därför är det oerhört glädjande att han har tackat ja till det viktiga uppdraget att leda Timbro, säger Anders Kempe, ordförande för Stiftelsen Fritt Näringsliv.

PM Nilsson är 55 år, han är gift och har två barn. Han är bosatt i Nacka, och har sommarställe på Aspö i Karlskrona skärgård. Han har tidigare varit politisk redaktör på Expressen och Dagens industri, redaktör på tidningen Lundagård och VD och ansvarig utgivare för opinionssajten Newsmill. Efter valet 2022 arbetade han en kort period som statssekreterare hos statsministern. PM Nilsson är även ledamot i Kungliga örlogsmannasällskapet och soldat i Stockholms hemvärnsbataljon.

Sedan januari 2023 har PM Nilsson varit miljöansvarig på Timbro och bland annat drivit projektet om bilfria städer. I juli 2023 sommarpratade han i P1.

– Timbro har i 45 år varit den viktigaste institutionen i Sverige för att värna fria marknader, fria individer och ett fritt samhällsskick. Timbro är och ska vara en tung deltagare i samhällsdebatten. Det är ett stort och roligt ansvar att få vara med och föra den traditionen vidare, säger PM Nilsson.

PM Nilsson tillträder som VD för Stiftelsen Fritt Näringsliv och Timbro i slutet av november och Benjamin Dousa lämnar då samtidigt.

– Vid sidan av klassiska och viktiga frågor som sänkt skatt, friare arbetsmarknad, valfrihet i välfärden och villkoren för välståndets grunder ser jag tre stora utmaningar framöver: miljön, EU-samarbetet och det internationella handelssystemet. På alla dessa områden behöver det frihetliga perspektivet stärkas och fördjupas och bli mer relevant, säger PM Nilsson.

– Näringslivet ligger långt fram i den gröna omställningen och liberala krafter måste hänga med och vinna den frågan. EU är existentiellt för Sverige men vi står fortfarande utanför det viktigaste samarbetet: euron. Det försvagar vår ekonomi och vårt inflytande. Så kan vi inte ha det. Internationell handel skapar fred och välstånd men utmanas nu av auktoritära stater och av defensiva ryggmärgsreaktioner i väst. Timbro ska vara en stark röst för internationalism och fria farleder. Världen behöver fler frihamnar, säger han.

För mer information, kontakta:

PM Nilsson, tillträdande VD Stiftelsen Fritt Näringsliv/Timbro

Telefon: 070-399 43 40

Anders Kempe, ordförande Stiftelsen Fritt Näringsliv