Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Praktik hösten 2023

Vill du bidra till ett fritt samhälle samtidigt som du skaffar dig värdefulla kunskaper, färdigheter och kontakter? Då ska du söka praktikplats hos oss på tankesmedjan Timbro.

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan 1978 har vi som uppdrag att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle. Det gör vi genom rapporter, bokutgivning, nätmagasinet Smedjan, en bred utbildningsverksamhet, publika seminarier och synlighet i traditionella och sociala medier. Om du delar våra värderingar och vill bidra till att utveckla vår verksamhet är du välkommen att ansöka om praktik för hösten 2023.

Det finns möjlighet till både obetald praktik inom ramen för en högskoleutbildning och betald praktik, där ersättningen sätts individuellt.

Timbro är en del av Stiftelsen Fritt Näringsliv och arbetsplatsen i samtliga fall är centrala Stockholm.

Till hösten 2023 söker vi praktikanter till: 

  • Smedjan
  • Idéverksamheten
  • Timbro förlag
  • Kommunikation

Vårt nätmagasin Smedjan söker en praktikant som vill utveckla sina färdigheter inom opinionsjournalistik. Du arbetar tillsammans med chefredaktör Svend Dahl och resten av redaktionen. Som praktikant på Smedjan får du möjlighet att arbeta med hela produktionskedjan från omvärldsbevakning och research till textproduktion, redigering och kommunikation samt poddproduktion. Du förutsätts dela tidskriftens marknadsliberala och frihetliga utgångspunkter. Tidigare erfarenhet av skrivande och publicerade artiklar är meriterande.

Som praktikant inom vår idéverksamhet kommer du att göra research, bistå i skrivandet av rapporter och artiklar och hjälpa till att planera och arrangera seminarier och utbildningar. Vi ser gärna att du studerar nationalekonomi, statsvetenskap, juridik eller något närliggande ämne.

Som praktikant på Timbro förlag kommer du jobba med vår bokutgivning, med ett särskilt fokus på bokproduktion, event och marknadsföring. Du får jobba med uppmärksammade böcker och profilerade skribenter och författare på en arbetsplats i skärningen mellan kultur och politik. Vi ser gärna att du studerar statsvetenskap, litteraturvetenskap, kommunikation, marknadsföring eller något närliggande ämne. Tidigare erfarenhet av Photoshop och InDesign är meriterande.

Vi söker också en praktikant som kommer att arbeta med kommunikation. Du bör vara intresserad av politisk kommunikation, ha ett kreativt intresse och vara villig att lära dig mycket nytt på en spännande arbetsplats. Arbetet kan handla om att arbeta med sociala medier, debattartiklar och pressmeddelanden. Det finns också möjligheter för dig som har ett grafiskt kunnande. Vi gör allt ifrån videor för sociala medier till poddar, grafiska inramningar av event och mycket mycket mer. Det är en fördel om du har viss teknisk kunskap, t.ex. ett fotointresse eller kan Photoshop, After Effects, Premiere eller liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag för praktikplatserna är den 30 april. Tjänsterna kan dock komma att tillsättas löpande. Skicka in CV, ett kort personligt brev och gärna ett par–tre skrivprover (debattartikel, blogginlägg eller kortare akademisk text) eller arbetsprover (om du vill jobba med grafisk kommunikation) genom formuläret nedan.