Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Timbro rankas som världens 88:e främsta tankesmedja

Timbro rankas återigen som en av de 100 främsta tankesmedjorna i världen och intar plats 88 i årets 2014 Global Go To Think Tanks Report som publiceras av University of Pennsylvania och som lanserades igår, torsdag, i Washington DC. Indexet rankar 6 618 tankesmedjor i 182 länder över hela världen. Timbro placerar sig också på plats 48 över de mest framgångsrika tankesmedjorna i Europa.

Ladda ner (PDF) 44,6 KB

– Sverige ligger relativt sin storlek bra till på den totala listan och vi är stolta över att vårt arbete ger avtryck. Det är ett bevis på att vi gör rätt saker och når rätt personer, säger Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro.

Sverige är det 14:e landet i världen med högst andel tankesmedjor, 77 stycken. På första, andra och tredje plats kommer USA, Kina och Storbritannien. Bara två svenska tankesmedjor finns med på listan över världens bästa tankesmedjor, Timbro och Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI), som kommer på plats 6.

Vid sidan av Timbro finns en rad andra tankesmedjor som arbetar för en friare marknad och fria individer på listan. Bland annat:

  • Cato Institute (USA), plats 16
  • Fraser Institute (Kanada), plats 19
  • Institute of Economic Affairs, IEA (Storbritannien), plats 52
  • Istituto Bruno Leoni (Italien), plats 122

– Vi vill gratulera alla våra branschkolleger runt om i världen som precis som oss arbetar för att förändra världen i en friare riktning. Under 2015 kommer vi att satsa på mer internationell samverkan för att dra nytta av vår gemensamma kompetens, säger Karin Svanborg-Sjövall.

För att se den totala listan över världens mest framgångsrika tankesmedjor, klicka här.

Om Global Go To Think Tanks Report

The Think Tanks and Civil Societies Program (TTCSP) vid University of Pennsylvania bedriver forskning om tankesmedjors roll i civilsamhället och gentemot politiken runt om i världen. TTCSP grundades 1989 och upprätthåller en databas med 6 600 tankesmedjor i 152 länder.
För mer information om TTCSP, klicka här.

För kommentar, kontakta:
Karin Svanborg-Sjövall, vd
0725-17 00 77
karin.svanborg.sjovall@timbro.se

För pressfoto, klicka här.

För mer information om indexet, kontakta:
James G. McGann, University of Pennsylvania, jmcgann@sas.upenn.edu