Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Vi tar Woodstock till Almedalen

Lilla Woodstock är Timbros frizon i Almedalen. Här tillåter vi oss att tänka och känna. Här sjunger fåglarna lite finare. Här porlar bäcken av kombucha och här visar kalejdoskopet de vackraste mönster. I vår hippievan har vi pillowtalk med fritänkare. På vårt mingel släpper du lös den politiska visionären i dig, till tonerna av Joni Mitchell. Vi har både fysiska och digitala event under Almedalsveckan. Välkommen till oss!

MÅNDAG 26 JUNI

Roadtrip: Vi åker till Almedalen. Följ med vår högerhippie-van live när vi beger oss till Visby med planer för ett bättre Sverige. Vår chefekonom Fredrik Kopsch kör bilen och två glada kollegor åker med för ett långsamt samtal om dagens politiska miljö. Anmäl dig till vår livestream på Youtube.

ONSDAG 28 JUNI

Plats: Olika platser i Visby och online.

Pillow-talk för liberaler. Timbros vd Benjamin Dousa intervjuar intressanta tänkare som vill se ett friare Sverige – direkt från sängen i vår högerhippie-van som kommer finnas på plats i Almedalen. Samtalen sänds på Timbros Youtube. Missa inte eventen genom att anmäla dig på Facebook och på Youtube till vår livestream.

10.00–10.30 Woodstockliberalism – om konsten att vara tolerant

Andreas Johansson Heinö, Timbro

Woodstock symboliserar inte konflikten mellan kultur och kapital. Det är berättelsen om en brokig skara entreprenörer – hippies och börsanalytiker – som såg en chans att tjäna stora pengar och skapade historia. 

10.40–11.00 Strandtomt till alla

PM Nilsson, Timbro

Ett stort, kustrikt land som Sverige har råd att låta människor bo nära vattnet. 

Sverige har runt 100 000 insjöar och en kust på 240 mil mellan Haparanda och Strömstad. Varför har inte alla svenskar en egen strandtomt?

11.30–12.00 Alkoholmonopol utan poäng

David Sundén, Timbro

Alkoholmonopolet i Sverige borde bort. Det är rätt, eftersom myndiga är vuxna nog att bestämma över sina liv. Dagens ordning minskar inte heller alkoholkonsumtionen. Likt TV-, radio-, apoteks-, och bilprovningsmonopolen, kommer det avskaffade monopolet inte vara saknat av någon.

12.10–12.40 Jag kan bära ditt barn

Josefin Malmqvist, Moderaterna

Det är kvinnans rätt att fatta beslut om sin egen kropp: oavsett om det handlar om att avsluta en graviditet genom abort eller att inleda en graviditet med en annan kvinnas ägg. Trots det är surrogatmödraskap förbjudet i Sverige.

13.00-13.30 Festivalmat varje dag – släpp gatorna fria

Fredrik Kopsch, Timbro

Det offentliga rummet måste kommersialiseras. Svenska städer är tråkiga. Gator och torg saknar oftast kommers som livar upp. Den som vill borde få ställa ut en grill och sälja korv, eller bygga om en cykel till runtflackande kaffebar. 

 

13.45–14.15 Den fria kulturen

Jan Jönsson, Liberalerna

Hur nervös kan man va! så sa Johan Pehrson till Jimmie Åkesson i partiledardebatten med anledning av debatten om dragqueens som läser sagor för barn. Båda säger att de står bakom principen om armlängds avstånd. Men hur lång är en arm egentligen? Går det att få en politiskt oberoende fri kultur, när finansieringen till så stor del är offentlig?

 

14.30-15.00 Sverige borde vara Schweiz – hur kan vi bli rikare?

Åsa Hansson, docent i nationalekonomi vid Lunds universitet

TORSDAG 29 JUNI

15.00–16.00 Timbro släpper politiskt kulpaket

Plats: Adelsgatan 38, Visby. 

Hur kan Sverige bli ett roligare och mer världsvant land att leva i? I en ny rapport kommer ett antal reformer att presenteras som kan leda Sverige i en mer dynamisk riktning.

Medverkande:
Benjamin Dousa, vd Timbro
Fredrik Kopsch, chefsekonom Timbro
Carl Albinsson, EU-ansvarig Timbro
Kommenterar gör bland annat Lotta Ilona Häyrynen, Arbetet, och Viktor Barth-Kron, Expressen.