Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Medborgarlön och välfärden – vem får vad i Sverige?

Livepodd på NK med aktuella författare.

Det är valupptakt efter en mandatperiod då politiker både i regeringsställning och opposition varnat för systemkollaps.

Karin Svanborg-Sjövall möter två bokaktuella författare i ett poddsamtal om välfärdens utmaningar – vad händer med jobben, vem ska få del av de statliga trygghetssystemen och vad får vi egentligen för pengarna?

Siri Steijer är redaktör för antologin Pengar för ingenting. Hon har samlat texter av tio författare som försvarar, kritiserar och analyserar vad en medborgarlön egentligen skulle innebära. Är det en nödvändig reform i en framtid där robotar tar över jobben?

Philip Lerulf har skrivit Marionetterna som skildrar välfärdsstatens framväxt, begränsningar och framtid. Vad händer när allt fler uppfattar att de inte får den trygghet de betalar för?

Varmt välkomna till en förlagskväll och liveinspelning av podden “Karin” i NK Bokhandel! Du kan lyssna på tidigare avsnitt och prenumerera här. Vi bjuder de första 30 som kommer på ett glas vin. Därefter serveras det för 20 kr/glaset.

Ingen föranmälan krävs.

När: 14 mars kl 18