Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Stureakademin

Stureakademin ger en unik möjlighet att fördjupa sig i ideologi, praktisk politik och opinionsbildning. Du får som deltagare utvecklas som samhällsdebattör och ledare inom politiken, med en fördjupad förståelse för politikens grunder. Många av våra tidigare studenter arbetar i dag som ledarskribenter, politiskt sakkunniga, riksdagsledamöter eller i näringslivet.

Stureakademin är Timbros spetsutbildning i ideologi, politik och skrivande. Möt tänkare från hela det politiska spektrat, pröva dina argument och vässa dina tankar!

Sedan starten 2003 har över trehundra personer fått chansen att fördjupa sig i Stureakademin – många som i dag är ledarskribenter, politiskt sakkunniga, riksdagsledamöter eller i näringslivet.

Timbros grundare Sture Eskilsson

Innehåll

Under utbildningen kombineras historiska perspektiv på ideologiernas utveckling med fördjupningar i dagens idédebatter. Praktiska skriv- och argumentationsövningar varvas med föreläsningar om hur politiska idéer genomförs i praktiken. Många av de tyngsta personerna i svensk politik och opinionsbildning besöker Stureakademin som talare.

Upplägg

Stureakademin består av två terminer och omfattar sex långhelger (fredag–söndag) i Stockholm. Det första utbildningstillfället är i slutet av januari, det sista i september samma år. Under helgerna varvas föreläsningar med gruppövningar och seminariediskussioner.

Till varje helg hör en eller flera skrivuppgifter. Samtliga deltagare får individuell feedback på alla inlämningsuppgifter. Examination på hela utbildningen sker genom en längre essä eller rapport i ett valfritt relevant ämne.

Utbildningen avslutas med en veckolång studieresa till Washington D.C. med besök på ledande tankesmedjor, inflytelserika tidningar, viktiga politiska institutioner samt politiska kampanjorganisationer.

Alla som slutfört Stureakademin erbjuds medlemskap i Stures alumner, en förening som ger goda möjligheter att upprätthålla de relationer som skapats under utbildningen och att knyta nya värdefulla kontakter.

Stureakademin vänder sig till personer i åldrarna 20–29.

Utbildningen kostar 1 000 kronor att gå. Då ingår litteratur, mat, boende och resor inom Sverige samt studieresan till USA.

Stureakademin 2021

  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
    Tillåtna format: pdf, doc, docx
  • Accepterade filtyper: pdf, doc, docx.
    Tillåtna format: pdf, doc, docx
  • Genom att söka till Stureakademin samtycker du till vår integritetspolicy. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.