Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Allmänt

Lunchseminarium: Vart är Indien på väg?

I sommar firar Indien 70 år av självständighet från Storbritannien. I dag är Indien en stormakt med decennier av framgångsrika reformer bakom sig. Samtidigt hotas framgångarna av korruption och ökade spänningar mellan religiösa grupper. Med Narendra Modi vid rodret har hindunationalismen fått ett uppsving och bilden av Indien som tolerant föredöme krackelerar. Hur ser framtiden ut för världens näst folkrikaste land?

Anmälan till seminariet görs på Eventbrite.

Välkomna på lunchsamtal i Konstnärshuset! Anna Kinberg Batra spanar tillsammans med Indienkännaren Henrik Sundbom efter det nya Indien under Karin Svanborg-Sjövalls ledning.

Samtalet är en liveinspelning av podden ”Karin”. Du kan lyssna på tidigare avsnitt och bli prenumerant på iTunes.

Datum: 15 augusti 2017
Tid: 12.00-13.00. Vi serverar lunch från kl 11:30.
Plats: Konstnärshuset, Smålandsgatan 7
Kostnad: 50 kr. Då ingår lunch.
Anmälan: Anmälan är bindande. Vid utebliven avbokning debiterar vi 100 kronor. Anmäl dig här.

Medverkande

Anna Kinberg Batra, partiledare Moderaterna och författare till Indien – Från stackare till stormakt (Timbro förlag, 2005)
Henrik Sundom, författare På spaning efter det nya Indien (Timbro förlag, 2016)
Karin Svanborg-Sjövall, vd Timbro

På spaning efter det nya Indien

1991 genomfördes en rad liberala reformer av den Indiska ekonomin och landet gick på kort tid från östasiens sorgebarn till en framgångssaga. På 25 år har Indien gått från att vara beroende av utländskt bistånd till att bli en självförsörjande ekonomisk tiger med högre tillväxt än Kina.

Henrik Sundbom har beskrivit utvecklingen i bästsäljaren På spaning efter det nya Indien (2016). Hur ser den indiska drömmen ut idag och hur byggs välfärden i ett land där ingen vill betala skatt?

För frågor, kontakta Martina Stenström.