Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Nyhet
Pensioner

Pensionen blir högre än du tror

Unga kan förvänta sig minst 50 000 kronor i pension tack vare tillväxten. Timbro lanserar en pensionsräknare där du kan ta reda på vilken pension du kan förvänta dig.

Räkna själv på raknapension.se.

De flesta svenskar, hela 68 procent, tror att de kommer att få en lägre levnadsstandard när de går i pension än de har i dag. Det enligt en opinionsundersökning som Timbro låtit Demoskop utföra. Endast 6 procent tror att de får en högre levnadsstandard som pensionärer.

I själva verket kan i princip alla unga och de flesta i medelålder förvänta sig en högre pension än lönen de har i dag. Det visar räknapension.se, en pensionsräknare som Timbro lanserar i dag och som Aftonbladet skriver om i söndagens tidning.

Det som är unikt med räknapension.se är att den räknar med ekonomisk tillväxt, till skillnad från den officiella prognostjänsten minpension.se.

”I princip alla unga, och de flesta i medelålder, kan förvänta sig en högre pension än den lön de har i dag. Frida, 22 år, som jobbar som butiksbiträde och tjänar 25 000 kronor kan förvänta sig en pension på 54 000 kronor i dagens penningvärde”, skriver Timbros chefsekonom Jacob Lundberg i Smedjan.

Räkna ut din pension på raknapension.se.