Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Rea!

Liberalism och konservatism

120 kr

Tillgänglig som restorder

Denna essäserie består av fyra essäer om liberalism och konservatism. Paketet innehåller följande titlar:

Katarina Barrling: Mångsidig liberalism och undflyende konservatism (2022)
Det sämsta en liberal och konservativ som vill samarbeta kan göra är nog att bagatellisera de grundläggande skillnader som de uppvisar. För ja, de är på många sätt som olja och vatten. Det betyder inte att de inte kan blandas, men det kräver idogt arbete – liksom vinägretten ständigt behöver skakas om för att inte skära sig.

Russell Kirk: Tio konservativa principer & Tio konservativa händelser (2022)
Är jag hoppfull i dag? Det bästa man kan säga om den konservatives åtagande omkring fyra decennier senare är detta: Civilisationens väv hänger fortfarande ihop på sina håll i världen.

Daniel Åkerman: Kan liberalism och konservatism förenas? (2022)
Uppgiften för både liberaler och konservativa är att värna medborgarna från radikala ingrepp i deras liv. Att den uppgiften har förenat liberaler och konservativa i resten av västvärlden bör inspirera oss i Sverige.

Catarina Kärkkäinen (red.): Liberal och konservativ gemenskap – ett försvarstal (2022)
Liberalismens historiska landvinningar formade Sverige. Vi hade utan tvekan varit ett fattigare och eländigare land utan dem. Men det finns också tillfällen under de senaste hundra åren då vi likt Edmund Burkes samtida borde ha iakttagit större försiktighet och värnat allt det goda som redan fanns.

Timbro förlags essäserie presenterar nya och gamla svar på evig frågor om människan, samhället och politiken. Nya svenska originaltexter varvas med översättningar.