Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Chicken nuggets på krita

”Baba, kan du öppna den här burken åt mig? Pappa tar en matkniv och lägger den varsamt under kanten på locket av en burk körsbärsmarmelad. Titta noga nu , säger han, sen spänner han kniven som en hävstång för att få in luft under locket. Vakuumet lättar och burken går lätt att få upp. Så! Nu behöver du aldrig be en man om hjälp igen.”

149 kr

I lager

”Fredrik Strage: ”Romina Pourmokhtari är så entusiasmerande att jag får lust att låta mina åsikter – inte min rädsla – bestämma vad jag röstar på. En vacker dag ska jag göra det.””

Chicken nuggets på krita berättar Romina Pourmokhtari om uppväxten i Sundbyberg och om somrarna i Iran som format hennes värderingar och politiska engagemang. Det handlar om klasskillnader och bildningsresor, om sexism och rasism, om förort och utanförskap. Det är framförallt en berättelse om att forma sitt eget liv och om politikens möjligheter.

Romina Pourmokhtari (f.1995) var mellan 2019- 2022 ordförande för Liberala ungdomsförbundet. Hon har av Expressen utsetts till Sveriges mäktigaste politiker under 30 år. Sedan valet 2022 sitter hon som klimat- och miljöminister i regeringen. Chicken nuggets på krita är hennes första bok.

Du gillar kanske också…