Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Tunnelbanemiraklet: Projektet som byggden den moderna staden.

(Boken är på tryck och skickas i mitten av augusti)

Året är 1941. Norge och Danmark är ockuperade av Nazityskland. Sovjetunionen har lagt under sig Baltikum och tvingat Finland till en hård fred efter vinterkriget. Snart ska Tyskland anfalla Sovjet och Sverige blir helt kringränt av krigförande länder.

Då fattar några av våra mäktigaste politiker beslutet om landets kanske största satsning någonsin. Att bygga en tunnelbana i Stockholm.

195 kr

Tillgänglig som restorder

Tunnelbanemiraklet berättar om en vision och en chansning som ledde till ett av världens största tunnelbanesystem sett till invånarantalet. Projektet pågår fortfarande och har haft avgörande betydelse inte bara för Stockholm utan för hela landet.

Pär Isaksson är författare och journalist med mångårig erfarenhet från media, näringsliv och offentlig verksamhet. Han har varit kommunikationschef inom industrin, pressansvarig vid EU i Luxemburg, journalist på tidningen Affärsvärlden  och nyhetsbyrån Reuters, samt drivit egen verksamhet med uppdrag åt företag, myndigheter och organisationer.