Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se
Andreas Bergh

Andreas Bergh är nationalekonom och välfärdsforskare vid Lund universitet och IFN och författare till serieboken "Hjälpas åt - Om marknader och människor" (Timbro Förlag).

Andreas Bergh är nationalekonom och välfärdsforskare vid Lund universitet och IFN och författare till serieboken ”Hjälpas åt – Om marknader och människor” (Timbro Förlag).

Flexicurity på svenska

#22 | Arbetslöshetsförsäkringen ska enligt Januariavtalet reformeras i linje med en flexicuritymodell. Välfärdsekonomen Andreas Bergh skriver om vilken typ av reformer som skulle öka både flexibilitet och trygghet på arbetsmarknaden.

Basinkomst är inget radikalt förslag

MEDBORGARLÖN DEL 3. Basinkomst för alla medborgare behandlas som en radikal idé. I själva verket fungerar välfärdsstaten i praktiken på nästan samma sätt – den som inte är villig att försörja sig själv kommer knappast att lämnas att svälta ihjäl. Att införa basinkomst i Sverige skulle egentligen inte innebära någon särskilt omvälvande förändring.

Ekonomi Medborgarlön Sociala skyddsnät