Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

112: Palmemordsavsnittet

Borgerlighetens främsta privatspanare berättar allt om mordet på Olof Palme och vad som gick fel under utredningens gång. Var det dysfunktionaliteten i det socialdemokratiska maktsamhället som blev dess fall?

Catarina Kärkkäinen, Patrick Krassén, Andreas Ericson och Svend Dahl.

Utredningen av mordet på statsminister Olof Palme läggs ned. Åklagaren Krister Petersson pekar ut Stig Engström, känd för allmänheten som Skandiamannen, som misstänkt. Materialet som kommit fram bedöms dock inte räcka för att det i en domstol skulle anses styrkt att Engström är skyldig.

Avslutas ett kapitel i svensk historia nu? Vad vet vi egentligen om vad som hände? Och vad säger dysfunktionaliteten i mordutredningen om svensk förmåga och myndighetsförfarande? Blev det socialdemokratiska maktsamhället även utredningens fall? 

I dagens avsnitt diskuterar Catarina Kärkkäinen och Svend Dahl med Andreas Ericson och Patrick Krassén – borgerlighetens främsta privatspanare.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean