Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Utblick

Landet där ingen vill vara

”Talibanen har en hippies utseende och en skinnskalles mentalitet". De egenskaperna räckte för att driva ut ännu en stormakt från det som kallas ”imperiernas kyrkogård”.

Okunnigt om minimilöner

Det är svårt att förstå hur politiskt beslutade lönenivåer kan vara liberalt, skriver moderaterna Jessica Polfjärd och Mats Green i en replik på Carl-Vincent Reimers krönika i Smedjan. Carl-Vincent svarar…

De franska väljarna har tröttnat

I Frankrike finns en tilltagande känsla bland väljarna att det inte längre spelar någon roll vem man röstar på.

Epoken Erna Solberg närmar sig sitt slut

Erna Solberg fortsätter att vara den politiker som norrmännen helst vill ha som statsminister, men ser ändå ut att förlora regeringsmakten vid valet i september.

Det går inte att avskaffa Napoleon

I Frankrike går meningarna isär om hur 200 årsminnet av Napoleons död ska uppmärksammas. Däremot råder inga tvivel om Napoleons betydelse för skapandet av det moderna Frankrike.

När lockdown blev det nya normala

Italien lider. Fattigdomen ökar, skolelever demonstrerar mot distansundervisning och nu väntar ännu hårdare restriktioner inför påsken. Maria Jacky rapporterar från ett år av nedstängningar.

Georgiens svåra väg till Danmark

Georgien har länge betraktats som det liberala hoppet bland de tidigare sovjetrepublikerna. Men vägen till den stabila liberala demokratin är betydligt svårare än vad många föreställt sig.

Le Pen vinner inte – men Macron kan förlora

I fyra år har fransk politik kretsat kring Emmanuel Macron och Marine Le Pen. Men nu visar opinionsmätningarna på överraskningar. Kanske kan högerpolitikern Xavier Bertrand bli det som Macron fruktar mest inför nästa års val, en stark center–höger-kandidat, skriver Jan-Olof Bengtsson.

Ett annat Polen är möjligt

Polska Medborgarplattformen är en maktfaktor bland europeiska mittenhögerpartier och den viktigaste utmanaren till Polens nationalkonservativa regering. Gustaf Reinfeldt tar tempen på den liberala oppositionen i Polen och visar att det finns hopp om ett Polen som återigen slår vakt om den liberala demokratins institutioner.

Svåra strider kvarstår för den nya CDU-ledaren

Armin Laschet valdes i helgen till ny partiledare för tyska CDU. Men vem är han, vad vill han och hur ser utmaningarna för hans ordförandeskap ut? Erik Thyselius porträtterar politikern som efter höstens val kan komma att efterträda Angela Merkel som Tysklands förbundskansler.

1 2 3