Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

49: Rickard Dahlin

Vad är egentligen skolans problem och vems fel är det? Är det egentligen särskilt stor skillnad mellan att vara ordningsvakt och lågstadielärare? Smedjans redaktion diskuterar skolpolitik med Rickard Dahlin, lågstadielärare och libertarian.

När var det egentligen det fick fel i den svenska skolan? Och hur tar det sig uttryck i dag? Smedjans redaktörer Lars Anders Johansson och Blanche Jarn träffar libertarianen och lågstadieläraren Rickard Dahlin för att dissekera flumskolan och de politiska beslut som ledde fram till den.

Vi hinner även avhandla skolan som integrationsverktyg, besvärliga föräldrar, betygsinflation, könsskillnader i skolan, och vilken nytta man har av att ha jobbat som utkastare på krogen när man skolar om sig för att bli lärare.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean