Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

Det kapitalistiska manifestet

För tjugo år sedan vände Johan Norberg hela globaliseringsdebatten med sin bok Till världskapitalismens försvar. Sedan dess har den fria marknaden åter hamnat i vanrykte.

54 kr

I lager

I dag anklagas kapitalismen för skriande ojämlikhet, populistiska revolter, klimatförändringar och Kinas globala erövringståg.

Därför återvänder Norberg till marknadsfronten. Vad har hänt de här tjugo åren? Vad fick han rätt i – och var misstog han sig? Hur mår världskapitalismen i dag?

Med fakta och passion visar han att dagens antikapitalister har lika fel nu som de hade 2001. Det kapitalistiska manifestet är en lika hoppfull som uppfordrande plädering för marknadens förmåga att lösa våra samhällsproblem.

Om författaren
Johan Norberg är författare och föreläsare och gör regelbundet dokumentärer för amerikansk public service-TV. Han är Senior Fellow vid Cato Institute och har en fil mag i idéhistoria från Stockholms Universitet. Hans arbete har bland annat belönats med Antony Fisher Memorial Award, Walter Judd Freedom Award, Julian Simon Memorial Award och guldmedaljen från den tyska Hayekstiftelsen.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Youtube. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Youtube
Gå till Youtube

Du gillar kanske också…