Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

146: Sverige ligger efter grannländerna med vaccinering

”Sverige verkar inte ha någon ’sense of urgency’ gällande vaccineringen”, säger Emanuel Örtengren, trots att stora ekonomiska och hälsomässiga värden står på spel varje månad av fördröjning.

Slutet på pandemin drar ut på tiden. Andra länder som Danmark håller avsevärt högre vaccinationstakt än Sverige, och flera regioner har varnat för att de inte kommer att nå målet att erbjuda alla vaccin innan midsommar.

Varför ligger Sverige efter länder som Danmark? Vad kan göras annorlunda? Vad är problemen i regionerna, och vad gör regeringen?

Catarina Kärkkäinen samtalar med Anders W Jonsson, läkare och vice partiordförande för Centerpartiet, Henrik Brändén, molekylärbiolog, immunolog och vetenskapsskribent, och Emanuel Örtengren, välfärdsansvarig på Timbro. 

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean