Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

143: Kan Märta Stenevi rädda Miljöpartiet?

”Frågan är om det är Miljöpartiet som har gjort bort sig eller övriga partier som har blivit bättre på klimatfrågan. Om man tycker att miljön är det enskilt viktigaste finns det flera partier att rösta på i dag”, säger Benjamin Dousa i en diskussion med David Ahlin och Klara Lidman.

David Ahlin, Klara Lidman och Benjamin Dousa.

Miljöpartiet har valt ett nytt språkrör i Märta Stenevi att leda partiet tillsammans med Per Bolund. Hon har tidigare varit partisekreterare och beskrivs som att hon är vald för att hon kan nå fram och gå genom rutan – vilket kan komma att behövas: Miljöpartiet har tappat förtroende i miljö- och klimatfrågorna, och hamnar i de senaste opinionsmätningarna under riksdagsspärren.

Kan Märta Stenevi få Miljöpartiet på fötterna igen? Varför har partiet inte högre förtroende miljö- och klimatfrågor? Finns det några andra möjliga vägar framåt för partiet än samarbete med Socialdemokraterna?

Catarina Kärkkäinen samtalar med David Ahlin, kommunikationsrådgivare på Bellbird och tidigare opinionschef på Ipsos, Klara Lidman, grön liberal, skribent och tidigare förbundsstyrelseledamot i Grön ungdom, och Benjamin Dousa, vd på Timbro.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean