Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

147: Vänsterpartiet kommunisterna?

”Vi kan skratta åt revolutionsromantiska ungdomar, men retoriken öppnar dörren för en våldsam kamp för socialismen”, säger författaren Magnus Utvik i veckans avsnitt om Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets nya partiledning kräver större inflytande av Socialdemokraterna under kommande mandatperiod. Samtidigt drar partiet till sig uppmärksamhet igen på grund av sin historia och ideologiska grund. Ungdomsförbundet Ung Vänster deklarerade på sin kongress i januari att förbundets mål fortsatt är ett kommunistiskt samhälle.

Läs också: Vänsterpartiet gjorde aldrig upp med kommunismens idé

Står kritiken på goda grunder? Vad innebär Vänsterpartiets vision om det klasslösa samhället i dag? Har man gjort upp med sin historia? Och hur bör övriga partier hantera vänstern?

Catarina Kärkkäinen samtalar med Magnus Utvik, författare till boken ”Partiet på kant med (v)erkligheten”, Stig-Björn Ljunggren, politisk chefredaktör på socialdemokratiska Sydöstran, och Svend Dahl.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean