Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

71: Mats Olin

Har public service en vänsterslagsida? Fungerar det pressetiska systemet? Varför visar sig aldrig ”mannen på gatan” ha högersympatier, bara vänstersympatier? Smedjans redaktion träffar Mats Olin, chef för Näringslivets medieinstitut.

När media publicerar falska uppgifter om privatpersoner går det att få upprättelse, men om media far med osanning om företag är deras möjligheter till upprättelse närmast obefintliga. Företag kan drivas i konkurs utan att ens få en rättelse.

I veckans avsnitt har Lars Anders och Blanche besök av Mats Olin, som i ett decennium har ägnat sig åt mediegranskning. Vi talar om det pressetiska systemet och Granskningsnämnden, om public services slagsida och hur SVT och SR både kan bli mindre tendentiösa och deras journalister mindre ängsliga.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean