Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

124: Så blir den politiska hösten

”Socialdemokraterna riskerar många LO-väljare om man låter Miljöpartiet bestämma”, säger Widar Andersson, chefredaktör på socialdemokratiska Folkbladet, i en diskussion om trygghet och integration.

Widar Andersson, Marcus Åsling, Catarina Kärkkäinen och Svend Dahl.

Den politiska hösten är i gång. I går öppnades riksdagen för ett nytt arbetsår, och i dag hölls den första partiledardebatten. Centerpartiets ledare Annie Lööf är tillbaka. Miljöpartiet är nästan försvunna. Stridsnivån väntas återigen öka, och oppositionen med Moderaterna i spetsen är kritiska till regeringens misslyckande vad gäller kriminaliteten. 

Hur ska Socialdemokraterna lösa den svåra frågan om brott och straff? Vilka kommer att bli höstens definierande frågor? Hur mår partierna halvvägs till nästa val? Hur går det med ekonomin? Och vad händer egentligen med regeringen när Socialdemokraterna och Centerpartiet närmar sig varandra?

Svend Dahl och Catarina Kärkkäinen diskuterar med Widar Andersson, chefredaktör på socialdemokratiska Folkbladet, och Marcus Åsling, politisk redaktör på centerpartiska Östersunds-Posten.

Prenumerera på AcastiTunes, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean