Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

55: Antisemitism, släktgårdar och normkritisk statygranskning

Vänstern har problem med antisemitism, och en problematisk inställning till släktgårdar som grundar sig i en historisk aversion mot jordägare. Trelleborgs kommun har också problem; den anställer tre sommarjobbare för att normkritiskt granska kommunens statyer.

 

Olika delar av den svenska vänstern, från SSU till Åsa Linderborg, har på sistone givit uttryck för antisemitiska uppfattningar. Att sådana figurerar inom vänstern är ingen nyhet, men problemet har eskalerat. Lars Anders och Blanche diskuterar orsakerna: Röstmaximering eller postkolonialism?

Ett annat problem med den svenska vänstern är dess fientliga inställning till jordägare. Fattiga självägande bönder placerades av marxismen på samma sida som rika industrikapitalister, och behandlades därefter. Arvet efter detta lever kvar än i dag, som en diskussion i svenska släktgårdar nyligen visade.

Och om någon i Trelleborg undrar vad den får för sina skattepengar, diskuterar vi även kommunens beslut att anställa tre sommarjobbare för att normkritiskt granska statyerna i kommunen.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean