Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

56: Hederskultur, Bensinupproret och Fremskrittspartiets folkhälsopolitik

Hederskulturen är ännu värre än den verkar vid första anblicken, Bensinupproret 2.0 är ett tecken på en betydligt bredare landsbygdsfientlig politik, och Fremskrittspartiet är liberalare än Centerpartiet när det gäller folkhälsa.

I veckans avsnitt diskuterar vi hederskultur. Blanche har läst Galaxia Wallins bok med vittnesmål från hedersförtryckta kvinnor och kommit fram till att läget i stort sett är hopplöst.

Lars Anders har följt Bensinupprorets uppgång och kopplar det till en bredare fråga om spänningen mellan stad och land, och hur centrala samhällsfunktioner långsamt dras tillbaka från landsbygden. Samtidigt upphör mycket av den lokala nyhetsbevakningen utanför storstäderna, framför allt i Norrland. Bensinskatten och den aversion mot landsbygdens befolkning som den ger uttryck för är att strö salt i såren.

Slutligen talar vi om något så sällsynt som ett exempel på frihetlig folkhälsopolitik. Det är bara synd att det som vanligt inte kommer från borgerligheten.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean