Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

57: Notre Dame, faktabaserad politik och gnälliga grannar

Notre Dame borde få slippa en modernistisk spira, vetenskapsbaserad politik är inte så bra som det låter, och svenska myndigheter måste sluta lyssna på gnälliga grannar.

I veckans avsnitt diskuterar Lars Anders Johansson och Blanche Jarn återuppbyggnaden av Pariskyrkan Notre Dames spira. En arkitekturtävling har utlysts och med tanke på den samtida arkitekturstilen finns det anledning att oroa sig om man värnar kulturarvet.

Vetenskapsbaserad politik låter bra, men även om politik behöver ha verklighetsförankring innebär det inte att ideologin inte spelar roll. Och även de som förespråkar vetenskapsbaserad politik tar ställning ideologiskt när de sätter upp mål för politiken och bedömer vilka medel som är acceptabla för att nå dit – de försöker bara låtsas som att deras egna åsikter är vetenskap.

Vi talar även om hur gnälliga grannar tvingar kulturetablissemang efter kulturetablissemang att stänga. Den som väljer att bosätta sig vid en pub med sena öppettider eller en hårt trafikerad väg får leva med ljudvolymen eller flytta, precis som den som väljer att sätta sig på en uteservering behöver lära sig leva med att ägaren ibland tillåter rökning.

Turn on, tune in, freak out!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean