Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

4: Moderaternas valslogan, Svenska Filminstitutet, känsloarbete och Norges nationaldag

I det fjärde avsnittet av Smedjanpodden diskuterar Lars Anders och Blanche Moderaternas nya valslogan, "Lika för alla" - är det ännu ett försök att triangulera Socialdemokraterna, eller i själva verket en återgång till klassisk borgerlig strävsamhetsmoral?

Sedan avhandlas Svenska Filminstitutets tilltagande politisering och tjänstemannaaktivism, med utgångspunkt i Anna Serners uttalande om att sluta dela ut filmstöd till manliga filmskapare.

Därefter diskuteras radikalfeminismens nya frontlinje: känsloarbetet. skall kvinnor ha rätt att kräva betalt av sina män för att de kommer ihåg familjemedlemmarnas födelsedagar? Avslutningsvis diskuteras skillnader mellan Norge och Sverige och vad brödrafolken har att lära av varandra? Varför är svenskar inte stolta över sitt land och sin kultur, och hur ska norrmännen hantera problemen som följer av att ha för mycket pengar på banken?

Lyssna här.