Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

168: Sommarresan – Den militära planekonomin Karlskrona

”Lite mer Friedman i Karlskrona hade inte gjort någon skada om historiens lärdomar ska vändas till framtida segrar.” Carl-Vincent Reimers berättar om Karlskrona i den fjärde delen av Smedjans sommarresa.

Med drygt ett år kvar till valet har Smedjan låtit nio skribenter göra nedslag på olika platser i landet. Vad talas det om, och vilka lärdomar kan man dra av platsen? Under sommaren sänder Smedjanpodden dessa essäer inlästa av skribenterna själva. Följ med på Smedjans resa genom Sommarsverige!

Staden som inte kunde bli som Gnosjö, skriver Carl-Vincent Reimers om Karlskrona. Politiskt planerade industrisatsningar mellan näringsliv, stat och kommun har varit bra för staden. Men framtiden för örlogsstaden måste präglas av även lokal entreprenörskultur och gynnsam näringspolitik.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean