Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

166: Sommarresan – Det nya dalupproret

”Kanske är det så att Karl Gustav Nilsson har lyckats med det som de etablerade partierna så konsekvent har misslyckats med: att beskriva den verklighet som många här upplever.” I den andra delen av Smedjans sommarserie besöker Frida Gommel en bruksbygd i Dalarna som hamnat utanför rikspolitikens synfält.

Smedjans sommarserie reser vidare till Dalarna.

Med drygt ett år kvar till valet har Smedjan låtit nio skribenter göra nedslag på olika platser i landet. Vad talas det om, och vilka lärdomar kan man dra av platsen? Under sommaren sänder Smedjanpodden dessa essäer inlästa av skribenterna själva. Följ med på Smedjans resa genom Sommarsverige!

Politikernas oförmåga att tala samma språk som sina medborgare skapar ett tilltagande missnöje. På vissa håll är de upplevda klyftorna både bråddjupa och sekelgamla. I den andra artikeln i Smedjans sommarserie reser Frida Gommel hem till Dalarna för ett samtal om den politiska konsten att lyssna.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean