Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

215: Dags för massintegration

Benjamin Dousa har skrivit en ny bok med förslag hur vi kan komma till rätta med problemen i våra förorter. Många försörjer inte sig själva utan går på bidrag, kriminaliteten är hög och barnen klarar inte skolan. Han ger underkänt både till vänsterns bidragspolitik och till de som menar att vi borde ha värderingstester för nyanlända, istället för att fokusera på en offensiv ekonomisk politik.

Sven-Olov Daunfeldt, Benjamin Dousa och Frida Jansson.

Det är återigen dags för bokcirkel i Smedjanpodden. I Agenda i veckan rapporterades det om att skjutningarna nått rekordnivåer och att dessa framförallt sker i utsatta områden. Utanförskapet är stort och arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor har stigit med ungefär 30 procent sedan socialdemokraterna fått makten. Benjamin Dousa, VD på Timbro, har skrivit en ny bok om detta Massintegration, och den diskuterar vi i veckans poddavsnitt.

Medverkar gör Benjamin Dousa, författare till Massintegration och Sven-Olov Daunfeldt som är chefsekonom på Svenskt näringsliv och professor i nationalekonomi. Samtalet leds av Frida Jansson.

Prenumerera på AcastPodcaster, Spotify eller lyssna nedan!

Köp Benjamin Dousas nya bok: Massintegration.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean