Du använder en utdaterad webbläsare som inte längre stöds. Vänligen uppgradera din webbläsare för en bättre upplevelse av timbro.se

176: Myten om den utarmade sektorn

”Att den offentliga sektorn ständigt tillåts växa är i förlängningen ett hot mot den personliga friheten som borgerligheten måste ta sig an på allvar”, säger Adam Danieli i en diskussion med Kajsa Dovstad och Linnea Dubois.

Linnea Dubois, Kajsa Dovstad och Adam Danieli.

Var tredje person i arbetskraften i Sverige arbetar i dag i den offentliga sektorn, vilket tillsammans med Danmark är högst i hela EU och dubbelt så högt som OECD-snittet. Sedan 1980 har landets offentliga reala per capita-utgifter nästan fördubblats. Samtidigt går politiker i alla led återigen till val på slagord om mer pengar till skolan, vården och polisen. Vart tar alla pengar vägen, och behövs det verkligen ständigt mer?

Linnea Dubois samtalar om finansiering, produktivitet och prioriteringsbehov i välfärden med Adam Danieli och Kajsa Dovstad, nytillträdd vikarierande programansvarig för välfärdsfrågor på Timbro.

Spelaren kräver godkännande av tredjepartscookies för Podbean. Genom att visa spelaren godkänner du villkoren från Podbean
Gå till Podbean

Läs också: